Әртүрлі меншік нысанындағы кәсіпорындардың Инженер-технологы, өндірістік зертхананың инженер-технологы, ғылыми-зерттеу институттары мен жоғары оқу орындарындағы маман; стандарттау және сертификаттау орталықтарындағы маман.
Азық-түлік өнімдерін өндіретін кәсіпорындар, жобалау институттары, ғылыми-зерттеу мекемелері, оқу орындары.
-ғылыми-зерттеу институттары және кез келген бейіндегі білім беру ұйымдары;
- барлық өнеркәсіп салаларының өндірістік кәсіпорындары;
- ҚР ІІМ Төтенше жағдайлар комитетінің құтқару және өрт қауіпсіздігі қызметтері;
- ҚР Еңбек және халықты әлеуметтік қорғау министрлігінің орталық және өңірлік органдары;
- барлық деңгейдегі әкімдіктердің техникалық қадағалау және қоршаған ортаны қорғау қызметтері;
-әр түрлі формадағы және меншік түріндегі агроөнеркәсіптік кешен кәсіпорындары.
-тамақ өнеркәсібі және қоғамдық тамақтану кәсіпорындарында технологиялық процесті ұйымдастыру және жүргізу;
- дайын өнімнің шығуы мен сапасын арттыру үшін технологиялық процестердің тиімділігін жетілдіру және арттыру;
- тамақ өнеркәсібі саласындағы ғылыми зерттеулерді талдау;
-азық-түлік өнеркәсібіндегі шикізатты, өнім компоненттерін қоғамдық тамақтандырудағы және дайын өнімдер мен бұйымдардағы технохимиялық бақылау;
- стандарттар талаптарына жауап беретін жоғары сапалы, бәсекеге қабілетті өнім шығаруды қамтамасыз ету.
- еңбек ұжымдарының жұмысын ұйымдастыру және басқару шешімдерін қабылдау;
-экология, өндірістік санитария талаптарын ескере отырып, кәсіпорындардың техникалық жабдықталуын және өндірістік қызметін талдау;
- маркетингтік қызметті талдау.
1. Жобалау-технологиялық:
-азық-түлік өнеркәсібі мен қоғамдық тамақтану технологиялық процестерін жетілдіру;
- технологиялық машиналар мен жабдықтардың оңтайлы жұмыс режимін белгілеу және қамтамасыз ету;
- өндірістік процестердің технологиялық параметрлерінің сақталуын бақылау;
- шикізат пен дайын өнім сапасын технохимиялық бақылау әдістерін әзірлеу.
2. Ұйымдастырушылық-басқарушылық:
-өндірістік авариялар мен жазатайым оқиғалар тәуекелін төмендетуге бағытталған технологиялық регламенттерді әзірлеу және енгізу;
- өндірістік кәсіпорындардың персоналын таңдау және кәсіби дайындау;
- Төтенше жағдайлар кезінде еңбек, Қоршаған орта, персонал мен халықты қорғау қызметі персоналының санын есептеу;
- Төтенше жағдайлар кезінде объектіні қорғау және персоналды басқару.
3. Ғылыми-зерттеу:
- өндірістің технологиялық желілерінде зиянды және қауіпті фактілерді сәйкестендіру;
- өндірістік және қоршаған орта параметрлерінің мониторингі;
- техносферада және мекендеу ортасындағы қауіпсіздікті қамтамасыз ету әдістері мен құралдарын әзірлеу үшін ғылыми-зерттеу жұмыстарын жүргізу;
- табиғатта биологиялық әртүрлілікті сақтау бойынша іс-шараларды зерттеу және әзірлеу;
-жұмыс орындарын бағалау және ықтимал қауіпті өндіріс қауіпсіздігін ұйымдастыру.
4. Ғылыми-педагогикалық:
- тамақ өнеркәсібі саласындағы ғылыми зерттеулерді талдау;
- барлық деңгейдегі қызметкерлердің біліктілігін арттырудың ғылыми негізделген әдістерін әзірлеу;
- қызмет процесінде өндірістің инновациялық технологияларын пайдалану.
- Жануарлар шикізатын өңдеу үдерістері мен құбылыстары туралы, - табиғатты танудың қазіргі заманғы ғылыми әдістерінің мүмкіндіктерін түсінеді және оларды жаратылыстану-ғылыми әрекеті бар және кәсіби функцияларды орындау кезінде туындайтын міндеттерді шешу үшін қажетті деңгейде меңгерген;
- тамақ өнеркәсібі жүйесінің ғылыми-техникалық дамуының негізгі проблемалары туралы.