KazNARU
Технологиялық машиналар мен жабдықтар (сала бойынша)

мемлекеттік, жергілікті, аймақтық, шетелдік мекемелер үшін тамақ және қайта өңдеу өнеркәсібі кәсіпорындарының еңбек нарығында бәсекеге қабілетті мамандарын даярлау, сондай-ақ жоғары оқу орындары мен колледждер үшін ғылыми-педагогикалық кадрларды даярлау бо-лып табылады.

back blur blue element back blur blue element
Біліктілік пен лауазымдар тізбесі

-  тамақ өнімдерін өндіретін өндірістік кәсіпорындардың техник-технологы;

- әр түрлі меншік түріндегі азық-түлік өнімдерін шығаратын өндірістік кәсіпорындардың шебері;

-өндірістік зертхананың техник-технологы;

- ғылыми-зерттеу институттары мен ЖОО-да маман (лаборант);

- стандарттау және сертификаттау орталықта-рындағы маман.

Кәсіби қызмет саласы

білім беру (педагогикалық), ғылыми-зерттеу, есептеу-талдау, жобалау және әкімшілік-басқару, жоспарлы-ұйымдастыру, өндірістік-технологиялық, есептік-техникалық, жобалау-іздестіру және әкімшілік-басқару ұйымдар.

Кәсіби қызмет саласы мен объектісі

жоғары және орта кәсіптік оқу орындары, ғылыми-зерттеу ұйымдары

Кәсіби қызмет функциялары

- кәсіби қызметте танымның ғылыми әдістерін қолдану;

қазіргі концепцияларды, теорияларды және про-цестер мен құбылыстарды зерттеу тәсілдерін сыни талдау;

-әртүрлі пәндер шеңберінде алынған білімді біріктіру, оларды жаңа бейтаныс жағдайларда аналитикалық және басқарушылық міндеттерді шешу үшін қолдану;

- жаңа проблемалар мен жағдайларды шешуде креативті ойлау және шығармашылықпен қарау;

- қазіргі заманғы ақпараттық технологияларды тарта отырып, ақпараттық-талдау және ақпарат-тық-клиникалық жұмыстар жүргізу;

-магистрлік диссертация, мақала, есеп, аналити-калық жазба және т. б. түрінде экспериментал-ды-зерттеу және талдау жұмыстарының нәтиже-лерін жалпылау.

 - техникалық құжаттамаға сараптама жүргізу;

- кәсіби қызмет барысында туындайтын міндет-терді тұжырымдау және шешу;

- зерттеудің қажетті әдістерін таңдау, бар әдістерді түрлендіру және нақты зерттеу міндет-теріне сүйене отырып жаңа әдістерді әзірлеу;

алынған нәтижелерді өңдеу, әдеби деректерді ескере отырып, талдау және түсіну;

- заманауи ақпараттық технологияларды тарту арқылы библиографиялық жұмыс жүргізу

Кәсіби қызмет түрлері

1.         Бағалау:

- өндірістің экологиялылығын, еңбектің санитарлық-гигиеналық жағдайларын қамтамасыз ете отырып, жоғары тиімді технологиялық жабдықтау құралдарын енгізу;

-технологиялық машиналар мен жабдықтарға техникалық қызмет көрсетуді жүзеге асыру: жөндеу-монтаждау, іске қосу-жөндеу жұмыстары, жарамсыз қызмет көрсету объектілерін ауыстыру.

2.         Конструктивтік:

- өндірістік процестерді ұйымдастыру;

- өндіріске қызмет көрсетуді ұйымдастыру;

- технологиялық процестерді жүзеге асыру үшін технологиялық машиналар мен жабдықтарды ұтымды таңдау;

- қызмет көрсету объектілерін жобалау, басқару және ұйымдастыру;

- тиімді технологиялық жабдықтарды, өндірістің тиімді технологиясын шығаратын жүйелік, ресурс үнемдеуші технологияларды әзірлеу, енгізу және пайдалану;

- жоғары тиімді технологиялық жабдықтармен өндірістік процестерді қамтамасыз ете отырып, технологиялық процестерді әзірлеу және енгізу.

3.         Ақпараттық-технологиялық:

- жаңа техниканы таңдау және игеру және өндіріске енгізу бойынша Ұйымдастыру жұмыстары;

-өндірістік процесті басқару және техникалық, қаржылық және адами факторларды ескере отырып бизнес-жобаны әзірлеу;

- есеп пен есептілікті жоспарлау, жаңа техника мен технологияны енгізу бойынша бизнес-жоспарды әзірлеу, өндіріс тиімділігін арттыруды жоспарлау

Дағды қалыптастыру

- ғылыми зерттеулер әдіснамасы саласында;

- ауыл шаруашылығын қоса алғанда, өнеркәсіптің барлық салаларында инновациялық техникалық және технологиялық өндірістер мәселелерінде;

- білім беру ұйымдарындағы ғылыми және ғылыми-педагогикалық қызмет саласында;

- кәсіби салада ғылыми жобалар мен зерттеулерді орындауда.

Учебный план образовательной программы

---------Chatbot---------
виртуальный помощник