KazNARU
Тағам қауіпсіздігі

Адам өмірі мен денсаулығы мен қоршаған ортаны қорғау үшін тағам өнімдері мен азық-түлік қауіпсіздігін қамтамасыз ету мақсатында жоғары білікті мамандарды әртүрлі ауыл шаруашылығы кәсіпорындары, мемлекеттік, жергілікті, аймақтық, шетелдік мекемелер мен ЖОО ға даярлау

back blur blue element back blur blue element
Біліктілік пен лауазымдар тізбесі

ғылыми және педагогикалық дайындық кезінде-тамақ өнеркәсібі кәсіпорындарының жетекші мамандары, тамақ өнімдерін сертификаттау кәсіпорындары, санитарлық қадағалау кәсіпорындары, тамақ өнімдерінің қауіпсіздігін бақылауды жүзеге асыратын мемлекеттік органдар мекемелері, ғылыми-зерттеу институттары, ЖОО және т. б. оқу орындарына стажына талап қойылмайды біліктілік талаптарына сәйкес Біліктілік анықтамалығын және басшылардың, мамандардың және басқа да қызметшілер министрінің бұйрығымен бекітілген еңбек және халықты әлеуметтік қорғау министрлігінің 21 мамыр 2012 жылғы № 201-П бұйрығымен.

Кәсіби қызмет саласы

Өнімдер мен қызметтердің жоғары сапасы мен қауіпсіздігіне, өндіруші мен тұтынушы үшін жоғары экономикалық тиімділікке бағытталған өнімге (қызметке), процеске (жұмысқа) және жүйеге, оларды әзірлеуге, өндіруге, қолдануға (тұтынуға) және метрологиялық қамтамасыз етуге қойылатын нормалардың, ережелер мен талаптардың орындалуын белгілеу, іске асыру және бақылау

Кәсіби қызмет саласы мен объектісі

ғылыми және педагогикалық дайындық кезінде:

 - тағам өнеркәсібі кәсіпорындары, тамақ өнімдерін сертификаттау кәсіпорындары, санитарлық қадағалау кәсіпорындары, тамақ өнімдерінің қауіпсіздігін бақылауды жүзеге асыратын мемлекеттік органдар мекемелері, ғылыми-зерттеу институттары, ЖОО және т. б. оқу орындары.

 

Кәсіби қызмет функциялары

7М07210 білім беру бағдарламасы-тағам қауіпсіздігі 2 (екі) білім беру траекториясын қамтиды:

№1. "Тағам өнімдерінің қауіпсіздігін бақылау әдістері»

№2. «Тағам өнімдерінің қауіпсіздігін қамтамасыз ету жүйесі»

-жаратылыстану-ғылыми пәндердің негізгі заңдарын, Математикалық талдау және модельдеу әдістерін, өз қызметінде кәсіби міндеттерді шешу үшін теориялық кәсіби білімді қолдану;

- кәсіби міндеттерді орындаудың ең тиімді әдістері мен тәсілдерін таңдау;

- өндірістік процесс технологиясының сапасы мен қауіпсіздігін сақтауды және жабдықтарды пайдалануды; технологиялық тәртіпті сақтауды және өнім сапасын жақсартуды бақылауды жүзеге асыру; белгіленген мерзімде және жоғары сапада, номенклатурада, белгіленген көлемде өнім шығару жөніндегі бөлімшенің қызметіне басшылықты жүзеге асыру; қажетті материалдармен, жартылай фабрикаттармен, технологиялық құжаттамамен қамтамасыз етуді ұйымдастыру;;

 - сынау әдістерін таңдау; зерттеулер мен өлшеулердің нәтижелерін талдау және өңдеу; жаңа технологиялық процестерді игеру бойынша эксперименттік жұмыстарды жүргізуге қатысу, 

-кәсіби, ғылыми-зерттеу және педагогикалық қызмет барысында туындайтын және тереңдетілген кәсіби білімді талап ететін міндеттерді тұжырымдау және шешу, зерттеудің қажетті әдістерін таңдау, нақты зерттеу міндеттеріне сүйене отырып, қазіргі әдістерді түрлендіру және жаңа әдістерді әзірлеу; алынған нәтижелерді өңдеу, әдеби деректерді ескере отырып, оларды талдау және түсіну;

- заманауи ақпараттық технологияларды тарту арқылы библиографиялық жұмыс жүргізу;

- қазіргі заманғы редакциялау және баспа құралдарын тарта отырып, қолда бар талаптарға сәйкес ресімделген есептер, рефераттар, мақалалар түрінде жасалған жұмыстың қорытындыларын ұсыну, өнім сапасын басқару бойынша жұмыстарды ұйымдастыру; өнім сапасына қол жеткізу тұрғысынан техникалық және ұйымдастырушылық шешімдерді бағалау; жабдықтың жұмысы кезінде ақауды, бұзушылықтарды анықтау, себептерін талдау және оларды уақтылы жою;

-Техникалық құжаттамамен жұмыс істеу; технологиялық құжаттаманы әзірлеу (технологиялық нормативтер, жұмыс кестелерінің нұсқаулары, сметалар, жоспарлар, материалдар мен жабдықтарға өтінімдер және т. б.); өнімнің, процестің және өндірістің қауіпсіздігін моделдеу жүйелері, талдау бойынша жұмыстарды орындау;

- Инженерлік еңбектің инновациялық технологияларын пайдалану; тағамдық өндіріс технологиясының қазіргі заманғы әдістерін меңгеру;

- қабылданған инженерлік шешімдердің қоршаған ортаға әсерін бағалау; энергия және ресурс үнемдеу, сондай-ақ қоршаған ортаны өндірістің техногендік әсерінен қорғауды ескере отырып, қажетті жабдықтарды таңдау және есептеу; қауіпсіздік техникасы және өрт қауіпсіздігі бойынша нұсқаулықтарды сақтау.

Барлық білім траекторияларының магистранттары білім беру ұйымдарында педагогикалық қызмет жүргізе алады

 

Кәсіби қызмет түрлері

- санитарлық - эпидемиологиялық, өндірістік-технологиялық, ұйымдастыру-басқару, эксперименттік-зерттеу, сертификатталған өнімге, көрсетілетін қызметке, процеске инспекциялық бақылауды жүзеге асыру, мынадай кезеңдер бойынша инспекцияны жүзеге асыру: өндіріс, жобалау, пайдалану процесіндегі инспекция, техникалық менеджмент, инспекцияны орындау кезінде тәуекелдерді басқару және сапаны бақылау, білім беру (ғылыми және педагогикалық).

Дағды қалыптастыру

- ғылыми зерттеулер әдіснамасы саласында;

- Ауыл шаруашылығын қамтитын өнеркәсіптің барлық салаларында инновациялық техникалық және технологиялық өндірістер мәселелерінде;

- білім беру ұйымдарында ғылыми және ғылыми-педагогикалық қызмет саласында;

- кәсіби салада ғылыми жобалар мен зерттеулерді орындауда.

Учебный план образовательной программы

---------Chatbot---------
виртуальный помощник