Ғылыми-зерттеу ұйымдарындағы ғылыми қызметкер; тағам және қайта өңдеу, микробиология, фармацевтика өнеркәсібінің өндірістік кәсіпорындары мен зертханаларында, ауыл шаруашылық кәсіпорындары; өсімдіктерді қорғау станциялары; селекциялық станциялар; балық өсіру және аң өсіру зауыттарында маман
Ғылыми-зерттеу, ауыл шаруашылығы кәсіпорындарының барлық салаларын, өсімдіктерді қорғау станцияларын және селекциялық станциялар
Биотехнологиялық кәсіпорындар, тағам, қайта өңдеу өнеркәсібі кәсіпорындары, селекциялық және сорттық сынау станциялары, өсімдіктерді қорғау станциялары; ботаникалық бақтар, хайуанаттар бағы, қорықшалар, табиғат мұражайлары және басқа да табиғатты қорғау мекемелері
Білім беру бағдарламасы 7М05105-Биотехнология 2 (екі) білім траекториясын қамтиды:
№1. БББ «Тағам өнеркәсібіндегі биотехнология»
Магистрдің кәсіби қызметі бағытталған:
- мемлекет пен еңбек нарығының қажеттіліктеріне негізделген биотехнологияның әр түрлі бағыттарындағы теориялық және практикалық жеке дайындықты тереңдету;
- ғылым тоғысындағы ғылыми және практикалық мәселелерді дер кезінде тұжырымдай және шеше білу, тиісті бейіндегі әртүрлі мекемелерде зерттеу және басқару қызметін табысты жүзеге асыра білу;
- биотехнологиялық өнімнің сапасын бақылау;
- биотехнология объектілерін өсіру және биологиялық іске асыру үшін қажетті жағдайлар жасау;
- кәсіби қызметте танымның ғылыми әдістерін қолдану;
- жаңа проблемалар мен жағдайларды шешуде креативті ойлау және шығармашылықпен қарау.
№2. БББ "Жасыл биотехнология және азық-түлік қауіпсіздігі"
Магистрдің кәсіби қызметі бағытталған:
- биотехнологияның әртүрлі салаларының өндірістік мекемелерінде ұйымдастыру-технологиялық қызметті орындау;
- биотехнологиялық өнімдердің сапасын сараптау және стандарттау;
- ғылыми-зерттеу және инженерлік-технологиялық әзірлемелерді жүргізу;
- биотехнологияның әртүрлі салаларында жобалау-іздестіру жұмыстарын орындау, ғылыми-ұйымдастыру қызметі.
7М051 дайындық бағытының магистрлері биологиялық және аралас ғылымдар келесі кәсіби қызмет түрлерін орындай алады:
1. Ғылыми-зерттеу қызметі:
- іргелі және қолданбалы бөлімдерді ғылыми және өндірістік-технологиялық қызметте шығармашылық пайдалану қабілеті магистратура бағдарламасының бағыттылығын анықтайтын пәндер;
- далалық және зертханалық биологиялық, экологиялық зерттеулерді орындау, жобалаудың әдістемелік негіздерін қолдану, қазіргі заманғы аппаратураны және есептеу кешендерін қолдану қабілеті;
- кәсіби іс-шараларды жоспарлау және іске асыру қабілеті.
2. Ғылыми-өндірістік қызмет:
- биотехнологияның әртүрлі салаларында жобалау-іздестіру жұмыстарын, ғылыми-ұйымдастыру қызметін орындау;
- жұмыс ұжымын басқару, өндірістік қауіпсіздік шараларын қамтамасыз ету қабілеті.
- практикалық биотехнологияның қолданбалы міндеттерін шешуде;
- ауыл шаруашылығын қоса алғанда, өнеркәсіптің барлық салаларындағы инновациялық техникалық және технологиялық өндірістер мәселелерінде;
- кәсіби саладағы ғылыми жобалар мен зерттеулерді орындауда.