- тамақ өнімдерін өндіретін өндірістік кәсіпорындардың техник-технологы;
- әр түрлі меншік түріндегі азық-түлік өнімдерін шығаратын өндірістік кәсіпорындардың шебері;
-өндірістік зертхананың техник-технологы;
- ғылыми-зерттеу институттары мен ЖОО-да маман (лаборант);
- стандарттау және сертификаттау орталықта-рындағы маман.
есептеу-талдау, жобалау және әкімшілік-басқару, жоспарлы-ұйымдастыру, өндірістік-технологиялық, есептік-техникалық, жобалау-іздестіру және әкімшілік-басқару
Кәсіби қызмет саласы өндіріс, агроөнеркәсіп кешенін қоса алғанда, өнеркәсіптің барлық салалары, сондай - ақ жобалау-конструкторлық ұйымдар болып табылады.
Бітірушілердің кәсіби қызметінің объектілері агроөнеркәсіптік кешендер, тамақ және қайта өндеу өнеркәсібінін технологиялық машиналары мен жабдыктары, өндірісті кешенді механикаландыру, технологиялык машиналар мен жабдықтарды зерттеу және жобалау болып табылады.
- кәсіби қызметте танымның ғылыми әдістерін қолдану;
қазіргі концепцияларды, теорияларды және про-цестер мен құбылыстарды зерттеу тәсілдерін сыни талдау;
-әртүрлі пәндер шеңберінде алынған білімді біріктіру, оларды жаңа бейтаныс жағдайларда аналитикалық және басқарушылық міндеттерді шешу үшін қолдану;
- жаңа проблемалар мен жағдайларды шешуде креативті ойлау және шығармашылықпен қарау;
- қазіргі заманғы ақпараттық технологияларды тарта отырып, ақпараттық-талдау және ақпарат-тық-клиникалық жұмыстар жүргізу;
-магистрлік диссертация, мақала, есеп, аналити-калық жазба және т. б. түрінде экспериментал-ды-зерттеу және талдау жұмыстарының нәтижелерін жалпылау.
- техникалық құжаттамаға сараптама жүргізу;
- кәсіби қызмет барысында туындайтын міндет-терді тұжырымдау және шешу;
- зерттеудің қажетті әдістерін таңдау, бар әдістерді түрлендіру және нақты зерттеу міндет-теріне сүйене отырып жаңа әдістерді әзірлеу;
алынған нәтижелерді өңдеу, әдеби деректерді ескере отырып, талдау және түсіну;
- заманауи ақпараттық технологияларды тарту арқылы библиографиялық жұмыс жүргізу
1. Бағалау:
- өндірістің экологиялылығын, еңбектің санитарлық-гигиеналық жағдайларын қамтамасыз ете отырып, жоғары тиімді технологиялық жабдықтау құралдарын енгізу;
-технологиялық машиналар мен жабдықтарға техникалық қызмет көрсетуді жүзеге асыру: жөндеу-монтаждау, іске қосу-жөндеу жұмыстары, жарамсыз қызмет көрсету объектілерін ауыстыру.
2. Конструктивтік:
- өндірістік процестерді ұйымдастыру;
- өндіріске қызмет көрсетуді ұйымдастыру;
- технологиялық процестерді жүзеге асыру үшін технологиялық машиналар мен жабдықтарды ұтымды таңдау;
- қызмет көрсету объектілерін жобалау, басқару және ұйымдастыру;
- тиімді технологиялық жабдықтарды, өндірістің тиімді технологиясын шығаратын жүйелік, ресурс үнемдеуші технологияларды әзірлеу, енгізу және пайдалану;
- жоғары тиімді технологиялық жабдықтармен өндірістік процестерді қамтамасыз ете отырып, технологиялық процестерді әзірлеу және енгізу.
3. Ақпараттық-технологиялық:
- жаңа техниканы таңдау және игеру және өндіріске енгізу бойынша Ұйымдастыру жұмыстары;
-өндірістік процесті басқару және техникалық, қаржылық және адами факторларды ескере отырып бизнес-жобаны әзірлеу;
- есеп пен есептілікті жоспарлау, жаңа техника мен технологияны енгізу бойынша бизнес-жоспарды әзірлеу, өндіріс тиімділігін арттыруды жоспарлау
- өндірістің технологиялық жабдықтарын әзірлеу және пайдалану бойынша жұмыстарды ұйымдастыру мәселелерінде;
кәсіпорынның шаруашылық кызметіне микроэкономикалық талдау жүргізу кәсіпорынның шаруашылық мәселелерінде және оның нәтижелерін кәсіпорынды басқаруда пайдалану;
-ауыл шаруашылығын коса алғанда, өнеркәсіптің барлық салаларында инновациялық техникалық және технологиялық өндіріс