KazNARU
Азық-түлік өнімдерінің технологиясы» (сала бойынша)

Тамақ өнеркәсібі үшін еңбек нарығында бәсекеге қабілетті азық-түлік өнімдерінің технологиясы мамандарын дайындау

back blur blue element back blur blue element
Біліктілік пен лауазымдар тізбесі

Әртүрлі меншік нысанындағы кәсіпорындардың Инженер-технологы, өндірістік зертхананың инженер-технологы, ғылыми-зерттеу институттары мен жоғары оқу орындарындағы маман; стандарттау және сертификаттау орталықтарындағы маман.

Кәсіби қызмет саласы

Азық-түлік өнімдерін өндіретін кәсіпорындар, жобалау институттары, ғылыми-зерттеу мекемелері, оқу орындары.

Кәсіби қызмет саласы мен объектісі

-ғылыми-зерттеу институттары және кез келген бейіндегі білім беру ұйымдары;

- барлық өнеркәсіп салаларының өндірістік кәсіпорындары;

- ҚР ІІМ Төтенше жағдайлар комитетінің құтқару және өрт қауіпсіздігі қызметтері;

- ҚР Еңбек және халықты әлеуметтік қорғау министрлігінің орталық және өңірлік органдары;

- барлық деңгейдегі әкімдіктердің техникалық қадағалау және қоршаған ортаны қорғау қызметтері;

-әр түрлі формадағы және меншік түріндегі агроөнеркәсіптік кешен кәсіпорындары.

Кәсіби қызмет функциялары

-тамақ өнеркәсібі және қоғамдық тамақтану кәсіпорындарында технологиялық процесті ұйымдастыру және жүргізу;

- дайын өнімнің шығуы мен сапасын арттыру үшін технологиялық процестердің тиімділігін жетілдіру және арттыру;

- тамақ өнеркәсібі саласындағы ғылыми зерттеулерді талдау;

-азық-түлік өнеркәсібіндегі шикізатты, өнім компоненттерін қоғамдық тамақтандырудағы және дайын өнімдер мен бұйымдардағы технохимиялық бақылау;

- стандарттар талаптарына жауап беретін жоғары сапалы, бәсекеге қабілетті өнім шығаруды қамтамасыз ету.

- еңбек ұжымдарының жұмысын ұйымдастыру және басқару шешімдерін қабылдау;

-экология, өндірістік санитария талаптарын ескере отырып, кәсіпорындардың техникалық жабдықталуын және өндірістік қызметін талдау;

- маркетингтік қызметті талдау.

Кәсіби қызмет түрлері

1. Жобалау-технологиялық:

 -азық-түлік өнеркәсібі мен қоғамдық тамақтану технологиялық процестерін жетілдіру;

- технологиялық машиналар мен жабдықтардың оңтайлы жұмыс режимін белгілеу және қамтамасыз ету;

- өндірістік процестердің технологиялық параметрлерінің сақталуын бақылау;

- шикізат пен дайын өнім сапасын технохимиялық бақылау әдістерін әзірлеу.

2. Ұйымдастырушылық-басқарушылық:

-өндірістік авариялар мен жазатайым оқиғалар тәуекелін төмендетуге бағытталған технологиялық регламенттерді әзірлеу және енгізу;

- өндірістік кәсіпорындардың персоналын таңдау және кәсіби дайындау;

- Төтенше жағдайлар кезінде еңбек, Қоршаған орта, персонал мен халықты қорғау қызметі персоналының санын есептеу;

- Төтенше жағдайлар кезінде объектіні қорғау және персоналды басқару.

3. Ғылыми-зерттеу:

- өндірістің технологиялық желілерінде зиянды және қауіпті фактілерді сәйкестендіру;

- өндірістік және қоршаған орта параметрлерінің мониторингі;

- техносферада және мекендеу ортасындағы қауіпсіздікті қамтамасыз ету әдістері мен құралдарын әзірлеу үшін ғылыми-зерттеу жұмыстарын жүргізу;

- табиғатта биологиялық әртүрлілікті сақтау бойынша іс-шараларды зерттеу және әзірлеу;

-жұмыс орындарын бағалау және ықтимал қауіпті өндіріс қауіпсіздігін ұйымдастыру.

4. Ғылыми-педагогикалық:

- тамақ өнеркәсібі саласындағы ғылыми зерттеулерді талдау;

- барлық деңгейдегі қызметкерлердің біліктілігін арттырудың ғылыми негізделген әдістерін әзірлеу;

- қызмет процесінде өндірістің инновациялық технологияларын пайдалану.

Дағды қалыптастыру

- Жануарлар шикізатын өңдеу үдерістері мен құбылыстары туралы, - табиғатты танудың қазіргі заманғы ғылыми әдістерінің мүмкіндіктерін түсінеді және оларды жаратылыстану-ғылыми әрекеті бар және кәсіби функцияларды орындау кезінде туындайтын міндеттерді шешу үшін қажетті деңгейде меңгерген;

- тамақ өнеркәсібі жүйесінің ғылыми-техникалық дамуының негізгі проблемалары туралы.

Учебный план образовательной программы

---------Chatbot---------
виртуальный помощник