KazNARU
Қайта өңдеу өндірістерінің технологиясы (сала бойынша)

«7M07218 – Қайта өңдеу өндірісінің технологиясы» (сала бойынша) білім беру бағдарламасының мақсаты тағам және қайта өңдеу өндірістері салаласының мемлекеттік, өңірлік мекемелері үшін еңбек нарығында бәсекеге қабілетті маман дайындау

back blur blue element back blur blue element
Біліктілік пен лауазымдар тізбесі

«7M07218 – Қайта өңдеу өндірістерінің технологиясы (сала бойынша)» білім беру бағдарламасы бойынша техника және технологиялар магистрлері мынадай кәсіби қызмет түрлерін орындай алады:

мамандандырылған технолог, менеджер және қайта өңдеу өндірістерінің кәсіпорындарының басқарушы маманы ретінде

Кәсіби қызмет саласы

тағам және қайта өңдеу өндірістерінің барлық салалары

Кәсіби қызмет саласы мен объектісі

қайта өңдеу өндірістерінің кәсіпорындары мен ұйымдары, сондай-ақ олардың мемлекеттік басқару органдары

Кәсіби қызмет функциялары

«7M07218 – Қайта өңдеу өндірістерінің технологиясы (сала бойынша)» білім беру бағдарламасы 2 (екі) білім беру траекторияларын қамтиды

№1. ББТ «Астықты сақтау және өңдеу технологиясы»

Магистр кәсіби қызметі мыналарға бағытталған:

тамақтанудың гигиеналық негіздерін, тағам өнімдерінің сапасы мен қауіпсіздігін зерттеуге;

  • қайта өңдеу өндірістері өнімдерінің сапасын бағалау әдістерін зерттеуге;
  • өсімдік шаруашылығы өнімдерін қайта өңдеу және сақтаудың инновациялық технологияларын зерттеуге;
  • тағамдық заттарды майдалау технологиясын зерттеуге;
  • толық түрде ұнтақталған ұн өндіру технологиясын зерттеуге;
  • көп дәнді өнімдерді өндіру технологиясын зерттеуге.

№2. ББТ Нан, кондитер және макарон өнімдерінің технологиясы

Магистр кәсіби қызметі мыналарға бағытталған:

  • заманауи тағам қоспаларын, оларды пайдалану ерекшеліктерін зерттеуге;
  • диеталық және балалар тағамы технологиясының негіздерің зерттеуге;
  • нан, макарон және кондитерлік өнімдер өндірісінде дәстүрлі емес шикізатты пайдалануға;
  • арнайы мақсаттағы нан-тоқаш өнімдерін әзірлеуге;
  • наубайхана, макарон және кондитер өндірісі жартылай фабрикаттарының және шикізаттың реологиясысын зерттеуге;

наубайхана өндірісінің биотехнологиялық негіздерін зерттеуге.

Кәсіби қызмет түрлері

«7M07218 – Қайта өңдеу өндірістерінің технологиясы (сала бойынша)» білім беру бағдарламасы бойынша техника ғылымдарының магистрлері

1. Жобалау-технологиялық:

  • қайта өңдеу өнеркәсібі кәсіпорындарының технологиялық сұлбаларын әзірлеу және жобалау;
  • қайта өңдеу өнеркәсібінің қолданыстағы кәсіпорындарын қайта жаңарту;
  • экология, еңбекті қорғау, өрт-жарылыс қауіпсіздігі және өндірістік санитария талаптарын ескере отырып, кәсіпорындардың техникалық жабдықталуын және өндірістік қызметін талдау;
  • ғылыми-техникалық ақпаратты, қайта өңдеу өнеркәсібі саласындағы отандық және шетелдік тәжірибені зерттеу және талдау.

2. Ұйымдастыру-басқарулық:

  • еңбек ұжымдарының жұмысын ұйымдастыру, басқарушылық шешімдерді қабылдау, кәсіпорындардың техникалық-экономикалық көрсеткіштерін және маркетингтік қызметті талдау;
  • технологиялық процестерді жүргізуді ұйымдастыру;
  • технологиялық тәртіптің сақталуын бақылау.

3. Эксперименталды-зерттеу:

  • қайта өңдеу өндірісінің тиісті салаларының шикізат, дайын өнім сапасын жақсарту бойынша тәжірибелік зерттеу;

технологиялық операцияларды жетілдіру және жаңа өнімдер жасауда ресурс үнемдейтін технологиялық процестерді игеру бойынша жұмысқа қатысу.

Дағды қалыптастыру
  • ғылыми зерттеулер әдіснама саласында;
  • жалпы тағам және қайта өңдеу салаларындағы инновациалық техникалық және технологиялық өндірістердің мәселелерінде;

білім беру, кәсіби дағды мен білуді кеңейтуді тұрақты жаңартуды қамтамасыз ету тәсілдерінде.

Учебный план образовательной программы