KazNARU
Тағам қауіпсіздігі

Тамақ қауіпсіздігі саласында мамандар даярлау, ұлттық және халықаралық стандарттардың талаптары мен ұсынымдарына сәйкес санитариялық сараптама жүргізу бойынша білім мен практикалық дағдылар алу

back blur blue element back blur blue element
Біліктілік пен лауазымдар тізбесі

-Қазақстан Республикасы Еңбек және халықты әлеуметтік қорғау министрінің 2012 жылғы 21 мамырдағы № 201-П бұйрығымен бекітілген Тамақ өнеркәсібі кәсіпорындарының, тамақ өнімдерін сертификаттау жөніндегі кәсіпорындардың, санитарлық қадағалау жөніндегі кәсіпорындардың, тамақ өнімдерінің қауіпсіздігін бақылауды жүзеге асыратын мемлекеттік органдар мекемелерінің, ғылыми-зерттеу институттарының, ЖОО-лардың және басқа да қызметшілер лауазымдарының біліктілік анықтамалығының жетекші мамандары

Кәсіби қызмет саласы

Өнім мен көрсетілетін қызметтердің жоғары сапасы мен қауіпсіздігіне, өндіруші мен тұтынушы үшін жоғары экономикалық тиімділікке бағытталған, өнімге (көрсетілетін қызметке), процеске (жұмысқа) және жүйеге, оларды әзірлеуге, өндіруге, қолдануға (тұтынуға) және метрологиялық қамтамасыз етуге қойылатын нормалардың, қағидалар мен талаптардың орындалуын белгілеу, іске асыру және бақылау

Кәсіби қызмет саласы мен объектісі

Тамақ өнеркәсібі кәсіпорындары, тамақ өнімдерін сертификаттау жөніндегі кәсіпорындар, санитарлық қадағалау жөніндегі кәсіпорындар, тамақ өнімдерінің қауіпсіздігін бақылауды жүзеге асыратын мемлекеттік органдардың мекемелері, ғылыми-зерттеу институттары және басқа да оқу орындары.

Кәсіби қызмет функциялары

Әртүрлі қайта өңдеу кәсіпорындарындағы, зауыттардағы, жергілікті және республикалық басқару органдарындағы өндірістік-технологиялық қызмет;

-өз қызметінде кәсіби міндеттерді шешу үшін жаратылыстану-ғылыми пәндердің негізгі заңдарын, Математикалық талдау мен модельдеу әдістерін, теориялық кәсіби білімді пайдалану;

- кәсіби міндеттерді орындаудың ең тиімді әдістері мен тәсілдерін таңдау;

- өндірістік процесс технологиясының сапасы мен қауіпсіздігін сақтауды және жабдықты пайдалануды бақылауды жүзеге асыру;

-Техникалық құжаттамамен жұмыс істеу; Технологиялық құжаттаманы әзірлеу (технологиялық нормативтер, нұсқаулықтар, жұмыс кестелері, сметалар, жоспарлар, материалдар мен жабдықтарға өтінімдер және т. б.); өнімнің, процестің және өндірістің қауіпсіздігін талдау, модельдеу жүйелері бойынша жұмыстарды орындау;

- Инженерлік еңбектің инновациялық технологияларын пайдалану; тамақ өндірісі технологиясының заманауи әдістерін меңгеру; барларын талдау, жаңа құжатталған рәсімдерді пысықтау және әзірлеу;

Кәсіби қызмет түрлері

-санитарлық-эпидемиологиялық, өндірістік-технологиялық, ұйымдастыру-басқару, эксперименттік-зерттеу, сертификатталған өнімге, көрсетілетін қызметке, процеске инспекциялық бақылауды жүзеге асыру, мынадай кезеңдер бойынша инспекцияны жүзеге асыру: өндіріс, жобалау, пайдалану процесіндегі инспекция, техникалық менеджмент, инспекцияны орындау кезінде тәуекелдерді басқару және сапаны бақылау.

Дағды қалыптастыру

Объективтілік, әдептілік, дипломатия, байқау, жауапкершілік және бейтараптық. Коммуникативтік құзыреттілік. Этикалық нормаларды сақтау, әдептілік. Әлеуметтік-кәсіби өзара әрекеттесудің кең көкжиегі Мен шеңбері. Талдау және синтездеу, сыни ойлау қабілеті. Шығармашылық ізденіспен және іскерлік белсенділікпен жұмыстағы ұқыптылықтың үйлесімі.

Учебный план образовательной программы