Түлектер қызмет атқара алады:
-тамақ өнімдерін шығаратын өндірістік кәсіпорындардың техник-технологы;
-әр түрлі меншік түріндегі азық-түлік өнімдерін шығаратын өндірістік кәсіпорындардың шебері;
- сервистік инженер;
-өндірістік зертхананың техник-технологы;
- ғылыми-зерттеу институттары мен жоғары оқу орындарындағы маман (лаборант) ;
- технологиялық жабдықтың және онымен байланысты конструкциялардың монтаждаушысы.
Тамақ өнімдерін шығаратын өндірістік кәсіпорындар, технологиялық процестерді әзірлеуді және қайта өңдеу өндірісінің өнімдерін өндірістік алуды қамтамасыз ету, жобалау-конструкторлық және ғылыми-зерттеу ұйымдары, сондай-ақ әртүрлі меншік нысанындағы фирмалар.
Мемлекеттік және мемлекеттік емес меншік нысанындағы тамақ өнімдерін шығаратын өндірістік кәсіпорындар, АӨК: азық-түлік және ауыл шаруашылығы өнімдерін бастапқы өңдеу, сақтау және қайта өңдеу жөніндегі ауыл шаруашылығы кәсіпорындары.
- Азық-түлік өнімдерінің әртүрлі түрлерін өндіруге арналған технологиялық процестер мен жабдықтарды әзірлеу және жобалау;
-технологиялық жабдықтың нормативтік-техникалық құжаттамасымен, анықтамалармен жұмыс істеу және ғылыми-техникалық ақпарат көздерін тиімді пайдалану;
- конструкторлық, технологиялық, ұйымдық-техникалық және ұйымдық-экономикалық міндеттерді шешу;
- өндіріс, өлшеу, сынау және бақылау құралдарын профилактикалық тексеру мен ағымдағы жөндеуді ұйымдастыру және басқару, жабдықтарды диагностикалауды жүзеге асыру;
- нақты өндірістер үшін конструкторлық, технологиялық және пайдалану құжаттамасын, жаңа технологияларды, жабдықтар мен жарақтарды сынау әдістемелерін әзірлеу;
- кәсіпорын жұмысының тиімділігін арттыру және одан әрі дамыту мақсатында өндіріс жағдайын талдау және өнім сапасының тұрақтылығын бағалау, өнімнің сапалық көрсеткіштерін қамтамасыз ету бойынша технологиялық жабдықтардың өндірістік талаптарға сәйкестігін талдау;
-технологиялық процестерді жетілдіру бойынша эксперименттер жүргізу, өлшеу құралдарын игерумен жабдықтың тәжірибелік-өндірістік үлгілерін сынау, бақылау және өндіріске зерттеу нәтижелерін енгізумен ғылыми әзірлемелерді тиімді пайдалану.
1. Бағалау:
- өндірістің экологиялылығын, еңбектің санитарлық-гигиеналық жағдайларын қамтамасыз ете отырып, жоғары тиімді технологиялық жабдықтау құралдарын енгізу;
-технологиялық машиналар мен жабдықтарға техникалық қызмет көрсетуді жүзеге асыру: жөндеу-монтаждау, іске қосу-жөндеу жұмыстары, жарамсыз қызмет көрсету объектілерін ауыстыру.
2. Конструктивтік:
- өндірістік процестерді ұйымдастыру;
- өндіріске қызмет көрсетуді ұйымдастыру;
- технологиялық процестерді жүзеге асыру үшін технологиялық машиналар мен жабдықтарды ұтымды таңдау;
- қызмет көрсету объектілерін жобалау, басқару және ұйымдастыру;
- тиімді технологиялық жабдықтарды, өндірістің тиімді технологиясын шығаратын жүйелік, ресурс үнемдеуші технологияларды әзірлеу, енгізу және пайдалану;
- жоғары тиімді технологиялық жабдықтармен өндірістік процестерді қамтамасыз ете отырып, технологиялық процестерді әзірлеу және енгізу.
3. Ақпараттық-технологиялық:
- жаңа техниканы таңдау және игеру және өндіріске енгізу бойынша Ұйымдастыру жұмыстары;
-өндірістік процесті басқару және техникалық, қаржылық және адами факторларды ескере отырып бизнес-жобаны әзірлеу;
- есеп пен есептілікті жоспарлау, жаңа техника мен технологияны енгізу бойынша бизнес-жоспарды әзірлеу, өндіріс тиімділігін арттыруды жоспарлау.
Өзінің кәсіби функцияларын орындауда, мамандық бойынша теориялық және практикалық білімді үнемі жетілдіруде, өндірістік мақсаттарда ақпарат көздерін тиімді пайдалана отырып, қоғамның ғылыми-техникалық даму тенденциясына сәйкес келеді.